Stal węglowa

Kolekcja: Stal węglowa

Poważni kucharze wymagają stali węglowej dla poważnej ostrości.
Dużo twardsza i mocniejsza niż stopy nierdzewne, stal węglowa dłużej trzyma ostrość i można ją łatwo przywrócić. 
"Wyszlifowaliśmy powierzchnię naszych ostrzy węglowych wykończeniem ceramicznym, aby poprawić odporność na plamy i zapewnić gładsze doświadczenie cięcia." 
Każdy kształt ostrza jest precyzyjnie szlifowany z unikalną geometrią, aby poprawić jego zamierzony użytek.  
 
Messermeister stworzył radykalnie nowy projekt skoncentrowany na wydajności, aby zoptymalizować ekstremalne zdolności tnące naszych ostrzy ze stali węglowej.
Nasza wysoka pozycja uchwytu maksymalizuje komfort dzięki nachylonej poduszce i zintegrowanym powierzchniom sterującym, które prowadzą rękę użytkownika do idealnej pozycji montażowej.
Piękny materiał uchwytu wykonany jest z ultra-twardych wiórów hiszpańskiego drewna twardego, stabilizowanych naturalnymi żywicami niefenolowymi.

Carbon Steel