Mięso

Kolekcja: Mięso

Noż do filetowania, z wąskim, zakrzywionym ostrzem, jest zaprojektowany do usuwania kości z mięsa, drobiu i ryb. Ostrza mogą być elastyczne lub sztywne, zazwyczaj mają długość 5-6 cali i zapewniają kontrolę oraz precyzję, co skutkuje maksymalnym uzyskiem. Elastyczne noże do filetowania mają ostrza, które są niezwykle giętkie. Umożliwia to ostrzu dostosowanie się do kształtu przedmiotu, który skórkujesz, usuwasz kości lub filetujesz. Filetuj duże boki łososia, usuwaj ości z pstrąga lub kroj w cienkie plastry suszone i wędzone mięsa tym stylem noża.

Klewki mogą wykonywać ciężką pracę, ale są również skuteczne w mniejszych zadaniach krojenia. Zaprojektowane do krojenia kości i krojenia białka, są również świetne do cięcia twardych warzyw i owoców. Waga jest równomiernie rozłożona między ostrzem a uchwytem dla maksymalnej mocy.

Meat