Noże Santoku i Nakiri
-
KOWAL 16,5 CM NOŻ SANTOKU
Normalna cena 815,00 złNormalna cenaCena jednostkowa / Dla -
CUSTOM 16,5 CM NAKIRI
Normalna cena 386,00 złNormalna cenaCena jednostkowa / Dla -
NÓŻ SANTOKU CUSTOM 18 CM
Normalna cena 429,00 złNormalna cenaCena jednostkowa / Dla -
FUTURE 16,5 CM NOŻ KUCZNI SANTOKU
Normalna cena 215,00 złNormalna cenaCena jednostkowa / Dla -
MERIDIAN ELITE 18 CM KULLENSCHLIFF SANTOKU
Normalna cena 554,00 złNormalna cenaCena jednostkowa / Dla -
OLIVA ELITE 16,5 CM NAKIRI
Normalna cena 597,00 złNormalna cenaCena jednostkowa / Dla -
OLIVA LUXE 16,5 CM SANTOKU
Normalna cena 511,00 złNormalna cenaCena jednostkowa / Dla -
Wyprzedane
OLIVA LUXE 16,5 CM SANTOKU KULLENSCHLIFF
Normalna cena 554,00 złNormalna cenaCena jednostkowa / DlaWyprzedane -
NOŻ SANTOKU Z KULLENSCHLIFF 18 CM PRO SERIES
Normalna cena 150,00 złNormalna cenaCena jednostkowa / Dla
Kolekcja: Noże Santoku i Nakiri
Nóż szefa kuchni w stylu japońskim to szerokoblady nóż o długości 5-7 cali, z ogólnie cieńszym grzbietem i zwężeniem niż nóż szefa kuchni w stylu francuskim lub niemieckim. Grzbiet biegnie równolegle do stosunkowo płaskiej krawędzi tnącej, która ma brak bolstera na pięcie i tylko zakręca w pobliżu czubka, tworząc szerokoblady nóż podobny kształtem do tasaka. Zwężenie jest szlifowane cienko i wydłużone, aby zapewnić maksymalną precyzję podczas krojenia. Słowo Santoku tłumaczy się jako „3 dobre rzeczy”, co oznacza, że jest wszechstronny jak nóż szefa kuchni i kroi warzywa, ryby i mięso.